دوره 21، شماره 3 - ( اسفند 1399 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 182-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gorji A, saraeian P, Maghsoud pour A, Shakouri E. The effect of recycled poly amide 6.6 content in combination with virgin on the mechanical properties in injection process.. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (3) :173-182
گرجی احمد، سرائیان پیام، مقصودپور عادل، شکوری احسان. تأثیر میزان پلی آمید 6،6 بازیافتی در ترکیب با مواد نو بر روی خواص مکانیکی در فرآیند تزریق. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 21 (3) :173-182

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک، برق، کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، p_saraeian@iau-tnb.ac.ir
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک، برق، کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران.
4- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران
با توجه به گسترش روزافزون استفاده از محصولات ساخته شده از مواد پلاستیکی، سالیانه درصد بالایی از ضایعات پلاستیکی وارد پسماندها و زبالهها می­شوند که بازیافت این ضایعات پلاستیکی، معمولاً با افت خواص مکانیکی آنها همراه می­باشد. یکی از ساده­ترین و به ­صرفه­ترین راههای غلبه بر افت خواص مکانیکی محصولات بازیافتی و کاهش میزان استفاده از مواد پلیمری نو، دست­یابی به یک ترکیب بهینه جهت ترکیب مواد پلیمری بازیافتی با مواد پلیمری نو، به منظور تولید محصولات با کیفیت بالا و خواص مکانیکی مطلوب خواهد بود که از نظر زیست­ محیطی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت می­باشد. در این پژوهش، به منظور بررسی تأثیر درصد وزنی ترکیب پلی­آمید بازیافتی با پلیآمید نو بر خواص مکانیکی نمونهها، نمونههای پلی آمید 6،6 بازیافتی و پلی­آمید 6،6 نو با درصدهای وزنی مختلف توسط فرآیند قالب­گیری تزریق پلاستیک تهیه شده است. نتایج حاصل از انجام تست­های مکانیکی بر روی نمونههای تزریق شده نشان داد، افزودن بیش از 50% وزنی پلیآمید بازیافتی به مواد نو، افزایش شاخص جریان مذاب، دمای انتقال­ شیشهای و دمای کریستالی را به همراه داشته است. در حالی­که، خواص مکانیکی نمونهها با افزایش درصد وزنی پلیآمید بازیافتی در ترکیب کاهش یافته است. این تغییرات برای برخی خواص مانند استحکام کششی و خمشی ناچیز و برای مقاومت در برابر  ضربه بیشتر بوده است. به طوری­که، استحکام کششی و خمشی نمونه­ها و مقاومت در برابر ضربه، به ازای استفاده از 50% درصد وزنی پلی­آمید بازیافتی در ترکیب، به ترتیب در حدود 6%، 9% و 34% نسبت به نمونه پلیآمید نو کاهش یافته است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1399/3/17 | پذیرش: 1399/8/24 | انتشار: 1399/12/10