دوره 20، شماره 9 - ( شهریور 1399 )                   جلد 20 شماره 9 صفحات 2421-2413 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S, Qods F, Mohammadian Semnani H. Investigation of Microstructure and Mechanical Properties of AA5051 Aluminium Alloy Deformed by ECAP Method in BC Route. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (9) :2413-2421
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-43614-fa.html
حسینی سیدمحمدجواد، قدس فتح‌اله، محمدیان‌سمنانی حمیدرضا. بررسی خواص مکانیکی و ریزساختار آلیاژ آلومینیوم AA5051 تغییرشکل‌یافته با روش ECAP در مسیر BC. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (9) :2413-2421

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-43614-fa.html


1- گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مواد، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مواد، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران ، qods@semnan.ac.ir
چکیده:   (1758 مشاهده)
در این تحقیق، مطالعه بر روی خواص مکانیکی و ریزساختاری آلیاژ آلومینیوم AA۵۰۵۱ که در دمای ۲۰۰درجه سانتی‌گراد و در مسیر BC و در ۴ پاس تحت فرآیند فشارش زاویه‌ای در کانال‌های هم‌مقطع (ECAP) قرار گرفته‌اند، انجام شد. فرآیند ECAP در یک قالب با زاویه بین دو کانال ϕ برابر با ۱۲۰درجه و زاویه کمان بیرونیΨ  برابر با ۲۰درجه انجام گرفت. نتایج آزمون کشش تک‌محوره نشان داد که استحکام کششی ماده از ۱۱۵مگاپاسکال در نمونه بازپخت‌شده اولیه به ۲۳۹مگاپاسکال در نمونه پاس چهارم در مسیر BC می‌رسد که نشان می‌دهد استحکام در نمونه‌های ECAPشده افزایش داشته است. همچنین درصد تغییرات طول نیز در پاس‌های متوالی ابتدا کاهش و سپس تا حدودی افزایش می‌یابد. بررسی ریزساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی و شکست‌نگاری نیز با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام گرفت. اندازه دانه از ۱۲۳میکرومتر در نمونه بازپخت‌شده به ۱۸میکرومتر در نمونه پاس چهارم در مسیر BC رسید. سختی از ۵۱ در نمونه بازپخت اولیه تا ۹۰ویکرز در پاس چهارم افزایش یافته است.
متن کامل [PDF 708 kb]   (1572 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1399/3/23 | پذیرش: 1399/5/2 | انتشار: 1399/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.