دوره 20، شماره 10 - ( مهر 1399 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 2569-2559 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ziya-Shamami M, Mirzababaie Mostofi T, Sayah Badkhor M, Babaei H. Free and Die Forming of Circular Metallic Plates Using Gas Mixture Detonation of O2 and C2H2: An Experimental Study. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (10) :2559-2569
ضیاءشمامی مجتبی، میرزابابای‌مستوفی توحید، سیاح‌بادخور مصطفی، بابایی هاشم. شکل‌دهی آزاد و با قالب ورق‌های فلزی دایره‌ای با انفجار مخلوط گازهای اکسیژن و استیلن: بررسی تجربی. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (10) :2559-2569

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر، دانشگاه ایوان‌کی، ایوان‌کی، ایران
3- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، ghbabaei@guilan.ac.ir
چکیده:   (2021 مشاهده)
در دهه اخیر، روش شکل‌دهی انفجار مخلوط گازها به‌عنوان یک روش نوین و جایگزین مناسب برای سایر روش‌های شکل‌دهی با سرعت‌ بالا مانند روش‌ شکل‌دهی انفجاری معرفی ‌شده است. با توجه به کمبود تحقیق در این زمینه، تحقیق حاضر به بررسی شکل‌دهی آزاد و با قالب ورق‌های فلزی دایره‌ای تحت بار دفعی حاصل از انفجار مخلوط گازها پرداخته است. در این سری از آزمایش‌ها، از ورق‌های فولادی در ضخامت‌های یک، ۲ و ۳، ورق آلومینیومی با ضخامت ۳ و ورق برنجی باضخامت یک میلی‌متر استفاده شد. همچنین نمونه‌های آزمایش در محدوده ایمپالس ۴/۱۲ تا ۵۴/۶۸نیوتن در ثانیه تحت بارگذاری قرار داده شدند. برای مقایسه بهتر، شرط چگالی سطحی برابر برای مقایسه نتایج ورق‌های فولادی، آلومینیومی و برنجی در شرایط بارگذاری یکسان لحاظ شد. نتایج تجربی نشان داد که استفاده از قالب با زاویه رأس ۶۰درجه باعث می‌شود که به‌ترتیب در ورق‌های یک، ۲ و ۳میلی‌متر فولادی، بیشترین خیز دائمی ورق به‌طور متوسط به میزان ۱۴/۸‌، ۲۰/۲ و ۲۱/۴% کاهش یافته است. در شرایط یکسان بارگذاری و چگالی سطحی، برای شکل‌دهی آزاد، استفاده از ورق آلومینیومی و برنجی به‌ترتیب موجب افزایش ۱۹/۴ و ۱۳/۱% بیشترین خیز دائمی ورق در مقایسه با نمونه فولادی شده است. این در حالی است در شکل‌دهی با قالب، این مقادیر به‌ترتیب به میزان ۵ و ۲% در ایمپالس پایین حاصل شد. همچنین مقایسه نتایج برای ورق‌های آلومینیومی و برنجی نشان می‌دهد که استفاده از قالب باعث کاهش بیشترین خیز دائمی به میزان ۱۲/۱ و ۱۰/۶% شده است.
متن کامل [PDF 1439 kb]   (2060 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1399/5/1 | پذیرش: 1399/5/29 | انتشار: 1399/7/20