دوره 21، شماره 12 - ( آذر 1400 )                   جلد 21 شماره 12 صفحات 822-811 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ravandi M, Dariushi S, Bateni A. Effect of alkali treatment on the mechanical properties of date palm fibers and their adhesion to epoxy resin. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (12) :811-822
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-51363-fa.html
راوندی محمد، داریوشی سهیل، باطنی احمد. مطالعه تجربی اثر فرآوری قلیایی بر خواص مکانیکی الیاف نخل خرما و چسبندگی آن با رزین اپوکسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (12) :811-822

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-51363-fa.html


1- دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی ، ravandi@kntu.ac.ir
2- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایرانپژوهشکده فرآیند پلیمرها
3- دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
چکیده:   (1997 مشاهده)
الیاف موجود در قسمت های مختلف نخل خرما، که از گیاهان بومی زیست­اقلیم جنوب ایران است، از انواع الیاف طبیعی به شمار می­روند که می توان از آنها  به عنوان تقویت کننده کامپوزیت­های پلیمری بهره جست. در این پژوهش اثر فرآوری قلیایی بر روی خواص مکانیکی الیاف نخل خرما و چسبندگی آن با پلیمر گرماسخت مورد مطالعه تجربی قرار گرفته است. از محلول سدیم هیدروکسید (NaOH) در سه غلظت 1%، 3%، و 5% برای فرآوری قلیایی الیاف استفاده شده است. خواص مکانیکی الیاف بوسیله تست کشش تک لیف و استحکام برشی در فصل مشترک الیاف و ماتریس بوسیله تست Pull-out اندازه گیری شد. بررسی تصاویر SEM سطح الیاف نخل خرما قبل و بعد از فرآوری نشان دهنده بهبود کیفیت سطح الیاف و حذف لایه های لیگنین و واکس پس از فرآوری با غلظت 3% بود. همچنین، فرآوری باعث افزایش معناداری در استحکام کششی، مدول الاستیسیته و کرنش شکست الیاف گردید. نتایج تست Pull-out و بررسی تصاویر SEM سطح الیاف پس از تست نیز نشان دهنده افزایش چسبندگی ماتریس به الیاف بعد از فرآوری بود. بیشترین میزان افزایش در خواص مکانیکی و چسبندگی الیاف و ماتریس در غلظت 3% مشاهده شد.
متن کامل [PDF 913 kb]   (1367 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تجزیه و تحلیل و انتخاب مواد
دریافت: 1400/1/15 | پذیرش: 1400/4/6 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.