دوره 23، شماره 10 - ( مهر 1402 )                   جلد 23 شماره 10 صفحات 136-131 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirasadi K, Rahmatabadi D, Ghasemi E, Baniassadi M, Baghani M. Direct and Indirect Thermal Stimulation of Processed Nanocomposites by 3D Printing. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (10) :131-136
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72788-fa.html
میراسدی کیاندخت، رحمت آبادی داود، قاسمی اسماعیل، بنی اسدی مجید، باغانی مصطفی. تحریک مستقیم و غیرمستقیم حرارتی نانوکامپوزیت های فراوری شده با چاپ سه بعدی. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (10) :131-136

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-72788-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران
3- دانشگاه تهران ، m.baniassadi@ut.ac.ir
چکیده:   (818 مشاهده)
در این پژوهش فرآوری و چاپ سه‌بعدی نانوکامپوزیت­های PETG-ABS- Fe3O4  تقویت‌شده با نانوذرات اکسیدآهن در سه درصد وزنی مختلف از نانوذرات اکسیدآهن با ماتریس پلیمری زمینه PETG70-ABS30 انجام شد. این تحقیق با هدف تقویت خواص حافظه‌شکلی، خواص حرارتی، خواص مکانیکی و افزودن قابلیت تحریک غیرمستقیم ماتریس زمینه از طریق افزودن نانوذرات اکسیدآهن انجام شد. تصاویر SEM تایید کرد که آمیزه PETG-ABS امتزاج ناپذیر است و با اضافه شدن نانوذرات تغییری در سازگاری و امتزاج­پذیری پلیمر پایه ایجاد نمی­شود و این نتیجه با آنالیز  DMTAنیز بررسی و تایید شد. با افزایش میزان اکسیدآهن، استحکام کششی و ازدیادطول کاهش می­یابد که این افت خواص مکانیکی در نمونه 20% وزنی اکسید آهن نسبت به نمونه 10% وزنی نمود بیشتری دارد. با این وجود استحکام نهایی نمونه‌ها در حدود 25 تا 32 مگاپاسکال است که نشان‌دهنده‌ توزیع مناسب و قابل قبول نانوذرات تا 15% وزنی در زمینه پلیمری است. با افزایش میزان نانوذرات اکسیدآهن، میزان بازیابی شکل افزایش می­یابد و نانوکامپوزیت­های حاوی 10، 15 و 20% وزنی به ترتیب بازیابی شکل 77/63%، 48/88 و 33/93% را از خود نشان می­دهند.
متن کامل [PDF 531 kb]   (470 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1402/9/14 | پذیرش: 1402/7/10 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.