مهندسی مکانیک مدرس

مهندسی مکانیک مدرس

طراحی ، ساخت و آزمایش یک اجاق خورشیدی پخت نان با متمرکزکننده

نویسندگان
1 استادیار دانشگاه کاشان
2 عضو هیئت علمی
3 کارشناس ارشد
چکیده
در این تحقیق طراحی، ساخت و آزمایش یک اجاق خورشیدی پخت نان برای شرایط تشعشع خورشیدی در شهر کاشان انجام گرفته است. در مرحله طراحی و به قصد تأمین انرژی لازم برای پخت نان نازک به قطر 45 سانتیمتر با استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی، یک سطح سهموی شکل انعکاسی با استفاده از چیدمانی از آینه ها برای متمرکز نمودن تشعشع به زیر یک صفحه پخت آلومینیومی به قطر 48 سانتیمتر و ضخامت 6 میلیمتر در نظر گرفته شد و قطر سطح انعکاسی 130 سانتیمتر محاسبه شد. با توجه به تغییر مکان خورشید در آسمان در طول سال و در ساعات روز، سطح انعکاسی از سه درجه آزادی برای تنظیم شمالی-جنوبی و شرقی-غربی و امکان جابجایی در راستای عمودی برخوردار شد. عملکرد اجاق در چند روز مختلف در تابستان 1391 بررسی و با آن پخت نان صورت گرفت. بررسی عملکرد و نتایج اندازه گیری ها صحت محاسبات را تأیید نمود و بازده کلی اجاق را حدود 50% نشان داد. با این اجاق می توان در 8 ماه از سال و حداقل در 6 ساعت از هر روز آفتابی و در هر ساعت حدود 12 عدد نان با خمیر 200 گرمی پخت نمود؛ همچنین از آن برای پخت سایر مواد غذایی بهره برد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Design, Manufacture and Testing a Solar Bread Cooker with Concentrator

نویسندگان English

hossaen khorasanizade 1
majid spooshan 2
saeed nazari 3
چکیده English

In this study design, construction and test of a solar bread cooker has been undertaken for solar radiation status in Kashan. In design step and in order to produce the required energy, use of a parabolic reflective surface for concentrating the solar flux on the back of a cooking plate was considered. For cooking thin bread with 45 cm diameter the diameter of the reflective surface was calculated 130 cm and the cooking plate diameter and thickness were considered 48 cm and 6 mm, respectively. Since the sun orientation changes with time the reflective surface became capable of being adjusted around a north-south as well as east-west axes; also it may be moved vertically up or down. For evaluating the performance, tests and measurements were performed on different days of summer, 1391. The results indicated the validity of calculations and showed the overall efficiency of the solar bread cooker is around 50%. With the solar cooker it is possible to cook 12 beards per hour each with 200 gr weight of dough in eight months of the year at least for six hours in every sunny day; also it may be used for cooking other foods.

کلیدواژه‌ها English

Solar Energy
Solar cooker
Bread cooking
Reflective surface