دوره 8، شماره 1 - ( 7-1387 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 86-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javanroodi F, Pakbaz M. Parameters Affecting Hydroforming Deep Drawing and Comparison of Common Deep Drawing Methods using FEM. Modares Mechanical Engineering 2008; 8 (1) :69-86
غفوری ‌آهنگر رضا، جوانرودی فرامرز، پاکباز مرتضی. تأثیر پارامترهای کشش‌ عمیق هیدروفرمینگ و مقایسه روشهای متداول کشش ‌عمیق به‌روش المان ‌محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1387; 8 (1) :69-86

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
در این مقاله مقایسه‌ای بین نتایج حاصل از تحلیل المان ‌محدود و نتایج آزمایشگاهی کشش‌ عمیق هیدروفرمینگ در حالت جایگزینی ماتریس با فشار سیال، تأثیر پارامترهای هیدروفرمینگ و همچنین مقایسه‌ای بین روشهای متداول کشش‌ عمیق برای ورقهای آلیاژ آلومینیوم با قطرهای گوناگون انجام شده است. وجود کرنشهای بزرگ، ناهمسانگردی ویژگیهای مکانیکی مواد و اصطکاک کولمبی در مناطق تماس اجزای درگیر، از جمله ویژگیهای این تحلیل است. از نرم‌افزار ABAQUS برای این شبیه‌سازی استفاده شده است. ابتدا برای بررسی صحت شبیه‌سازی، نتایج حاصل از المان ‌محدود با نتایج به‌دست آمده از کار آزمایشگاهی در این زمینه، مقایسه شده است. نتایج نشان داده است که پیش‌بینی‌های شبیه‌سازی فرایند کشش‌ عمیق با نتایج تجربی سازگاری قابل‌قبولی دارند. نتایج برای نمودار نیرو - جابه‌جایی و کرنش ضخامت، ارزیابی شده است. سپس تأثیر پارامترهای فشار اولیه، اصطکاک و شعاع سنبه بر تغییرات چروکیدگی، گسیختگی، پدیده گوشه‌ای و کرنش ضخامت بررسی شده است. نتایج به‌دست آمده نشانگر وجود گستره‌ای از فشار محفظه برای کشش‌ عمیق هیدروفرمینگ است. همچنین با استفاده از دو معیار گسیختگی و معیار کرنش، ضخامت چند روش کشش‌ عمیق مقایسه شده و در نهایت کشش‌ عمیق هیدروفرمینگ در حالت جایگزینی ماتریس با فشار سیال به‌عنوان روش بهتر برای دستیابی به بیشترین نسبت کشش پیشنهاد شده است.

دریافت: 1386/1/25 | پذیرش: 1386/3/30 | انتشار: 1387/6/24