دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dorani S, Norouzi M. Nonlinear simulation of thermo-viscous fingering instability in anisotropic porous media. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :9-18
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2072-fa.html
درانی صدیقه، نوروزی محمود. شبیه سازی غیرخطی ناپایداری انگشتی لزج حرارتی در محیط متخلخل ناهمسانگرد. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :9-18

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-2072-fa.html


1- گروه حرارت و سیالات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده:   (9845 مشاهده)
در این مقاله، ناپایداری انگشتی لزج حرارتی، در جا‌بجایی مخلوط شدنی در یک محیط متخلخل با نفوذپذیری ناهمسانگرد موردمطالعه قرار گرفته است. ویسکوزیته تابعی از دما و غلظت تعریف شده است. تأثیرات ناهمسانگردی تانسور نفوذپذیری و نیز تأثیر عدد لوئیس و ضریب تأخیر حرارتی که به دلیل انتقال حرارت سیالات با محیط جامد به وجود می‌آید مورد بررسی قرار گرفته است. رشد و شکل‌گیری این انگشتی‌ها نقشی بسیار مهم در فرآیند جابجایی سیالات، به خصوص انتقال نفت از مخازن کشف شده دارد. این شبیه سازی غیرخطی، با استفاده از روش طیفی و تبدیلات هارتلی به بررسی ناپایداری انگشتی لزج حرارتی در یک محیط متخلخل با نفوذپذیری ناهمسانگرد پرداخته شده است. نتایج ارائه‌شده شامل کانتور‌های غلظت و دما، منحنی‌های مقادیر میانگین غلظت و دما، بازده جاروبی و طول اختلاط است. نتایج نشان می‌دهد با افزایش نفوذپذیری در جهت جریان به نفوذپذیری در جهت عمود بر جریان انگشتی‌ها دیر‌تر به انتهای جبهه می‌رسند، ناپایداری کاهش پیدا می‌کند و جریان پایدارتری به دست می-آید. همچنین با افزایش عدد لوئیس جبهه حرارتی بدون انگشتی ظاهر می‌شود، بالا رفتن عدد لوئیس به پایداری جریان نیز کمک می‌کند. کاهش ضریب تأخیر حرارتی علاوه بر اینکه باعث عقب‌افتادگی جبهه حرارتی در پشت جبهه سیالاتی می‌گردد، باعث پایدارتر شدن جریان نیز می‌شود.
متن کامل [PDF 1525 kb]   (5637 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1396/8/27 | پذیرش: 1396/11/8 | انتشار: 1397/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.