دوره 19، شماره 9 - ( شهریور 1398 )                   جلد 19 شماره 9 صفحات 2084-2079 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirahmadi J, Hosseini S, Sedighi M. An Experimental Investigation on a Modified Friction Assisted Tube Straining Method. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (9) :2079-2084
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-21982-fa.html
میراحمدی جاسم، حسینی کر سیدهادی، صدیقی محمد. بررسی تجربی فرآیند اصطکاکی اصلاح‌شده تغییر شکل پلاستیک شدید لوله برای فرآوری لوله‌های مستحکم. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (9) :2079-2084

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-21982-fa.html

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران ، sedighi@iust.ac.ir
در این مقاله یک روش نوین تغییر شکل پلاستیک شدید لوله تحت عنوان فرآیند اصطکاکی اصلاح‌شده تغییر شکل پلاستیک شدید لوله برای تولید لوله‌هایی با ساختار بسیار ریز و خواص مکانیکی مطلوب ارائه شده است. بدین ترتیب با استفاده از چرخش قالب و تغذیه لوله درون کانال انحنادار با تبدیل توان اصطکاک به گرمای ورودی، دما در منطقه تغییر شکل افزایش یافته و باعث ایجاد کرنش‌های ترکیبی شدید و کاهش نیروی فشاری شده است. آزمایش‌های تجربی برای بررسی امکان‌پذیری فرآیند روی لوله‌های برنجی تکرار شد و پارامترهای بهینه برای انجام فرآیند به دست آمد. مقدار پارامترهای بهینه برای سرعت دورانی ۷۱۰دور بر دقیقه و برای نرخ پیشروی ۰۸/۰میلی‌متر بر دور انتخاب شد. بررسی میکروساختار نمونه‌های فرآوری‌شده کاهش چشمگیر اندازه دانه از مقدار اولیه ۷۶میکرومتر تا ۹ و ۷میکرومتر به ترتیب در راستاهای طولی و محیطی را نشان داده است. استحکام نمونه‌های فرآوری‌شده در راستاهای محیطی و طولی از مقدار اولیه ۱۶۰مگاپاسکال به‌ترتیب تا مقادیر ۲۰۲ و ۳۲۵مگاپاسکال افزایش یافتند. همچنین سختی از مقدار اولیه ۴۸ تا مقدار ۷۲ویکرز افزایش داشته است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی حجمی فلزات
دریافت: 1397/3/22 | پذیرش: 1397/11/6 | انتشار: 1398/6/10