دوره 21، شماره 6 - ( خرداد 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 428-415 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mozaffari I, amini S. Effect of Cryogenic Machining(turning) of AISI 440C Stainless Steel on Roughness, Hardness, Chip Morphology and Tool Wear Pattern. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (6) :415-428
مظفری ابراهیم، امینی سعید. تاثیر فرایند ماشینکاری(تراشکاری) برودتی فولاد زنگ‌نزن AISI 440C بر زبری سطح، سختی، شکل‌شناسی براده و طول عمر ابزار. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (6) :415-428

1- دانشگاه کاشان
2- دانشگاه کاشان ، amini.s@kashanu.ac.ir
مقدار بالای نیتروژن در ترکیب فولاد زنگ­نزن مارتنزیتی AISI 440C گرچه منجر به بهبود مقاومت به خوردگی می­شود، ولی به دلیل افزایش سختی، قابلیت ماشینکاری این نوع فولاد را کاهش داده و باعث تولید حرارت زیاد در لبه برنده و منطقه تماس براده و ابزار هنگام براده­برداری می­شود. استفاده از فن­آوری­های نوین خنک­کاری مانند ماشینکاری برودتی با استفاده از نیتروژن مایع LN2، منجر به افزایش طول عمر ابزار، بهبود سرعت برشی و نرخ برداشت مواد نسبت به سایر روش­های متداول خنک­کاری همچون سیال برشی و MQL می­شود. در این تحقیق تاثیر فرایند ماشینکاری برودتی فولاد زنگ­نزن AISI 440C بر زبری سطح، سختی سطحی و پروفیل سختی در عمق، شکل­شناسی براده و الگوی سایش ابزار در مقایسه با ماشینکاری خشک مورد بررسی قرار می­گیرد. نتایج نشان داد با استفاده از ماشینکاری برودتی زبری سطح فولاد زنگ­نزن AISI 440C حتی در سرعت پیشروی بالا به میزان قابل­توجهی کاهش و صافی سطح بهبود یافته است. در مبحث شکل­شناسی براده مشخص شد با تسهیل شرایط ماشینکاری در فرایند برودتی در یک سرعت برشی و سرعت پیشروی یکسان، میزان سوختگی سطحی براده و میزان چروکیدگی و انباشت مواد در سطح داخلی براده به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در این تحقیق مشخص شد الگوی سایش ابزار در ماشینکاری برودتی، گودال فرسایش در سطح براده بوده و باعث افزایش 400 درصدی طول عمر ابزار در شرایط یکسان ماشینکاری نسبت به روش خشک شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین‌کاری
دریافت: 1399/5/13 | پذیرش: 1399/9/29 | انتشار: 1400/3/10