دوره 21، شماره 6 - ( خرداد 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 414-403 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghan M, Qods F, Gerdooei M, Mohammadian Semnani H. Investigation of Tensile Properties of Glass Reinforced Aluminum Laminate (GLARE) Fabricated of Accumulative Roll-Bonded Aluminum Sheet. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (6) :403-414
دهقان مجتبی، قدس فتح‌اله، گردویی مهدی، محمدیان سمنانی حمیدرضا. بررسی خواص کششی کامپوزیت چندلایه آلومینیوم فرآوری‌شده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی تقویت‌شده با الیاف شیشه. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (6) :403-414

1- دانشگاه سمنان ، dehghan.mojtaba@semnan.ac.ir
2- دانشگاه سمنان
3- دانشگاه صنعتی شاهرود
هدف از انجام این پژوهش، بهبود خواص استحکامی کامپوزیت هیبریدی چند لایه­ی الیاف شیشه- آلومینیوم، با استفاده از ورق­های آلومینیوم AA1050 فرآوری­شده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی در ساخت کامپوزیت است. همچنین تأثیر مراحل مختلف فرآیند اتصال نورد انباشتی بر خواص استحکامی کامپوزیت هیبریدی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا ورق آلومینیوم AA1050 تحت فرآیند اتصال نورد انباشتی قرار گرفت. سپس ریزساختار و خواص مکانیکی ورق توسط میکروسختی­سنجی و آزمون کشش تک­محور بررسی شد. در ادامه آلومینیوم فرآوری­شده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی جهت ساخت کامپوزیت چندلایه آلومینیوم تقویت‌شده با الیاف شیشه مورد استفاده قرار گرفت. نحوه­ی چیدمان اجزای کامپوزیت به­صورت 1/2  (آلومینیوم-الیاف شیشه-آلومینیوم) بوده است. در پایان خواص کششی کامپوزیت هیبریدی بررسی شد. با انجام فرآیند اتصال نورد انباشتی سختی و استحکام ورق افزایش قابل ملاحظه­ای می­یابد. همچنین قابلیت ازدیاد طول ورق پس از کاهش شدید در مرحله­ی اول، در ادامه­ به­آرامی افزایش می­یابد. استفاده از ورق آلومینیوم فرآوری­شده توسط اتصال نورد انباشتی در ساخت کامپوزیت هیبریدی موجب بهبود قابل­توجه استحکام کششی کامپوزیت می­شود. در کامپوزیت هیبریدی ساخته شده از آلومینیوم آنیل شده، قسمت اعظم ازدیاد طول لایه­ی آلومینیومی پس از شکست الیاف شیشه و در شرایط خارج از کامپوزیت هیبریدی روی می­دهد. در نتیجه کاهش قابلیت ازدیاد طول ورق پس از فرآیند اتصال نورد انباشتی باعث می­شود، طی آزمون کشش کامپوزیت هیبریدی لایه­ی فلزی و الیاف شیشه تقریباً همزمان دچار شکست شوند و منجربه کاهش شکل­پذیری کامپوزیت نمی­شود. بنابراین کل جذب انرژی و چقرمگی شکست لایه­ی آلومینیومی در شرایطی که کامپوزیت هیبریدی دچار شکست نشده است، به­وقوع می­پیوندد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1399/6/13 | پذیرش: 1399/12/22 | انتشار: 1400/3/10