دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 238-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi M R, Shams S, Torabi A R, Mansoori S M, Sepah Amiri M R. Calculation of the equivalent torsional rigidity for single and multi-cell thin-walled sections made of laminated composites. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :229-238
کاظمی محمد رضا، شمس شاهرخ، ترابی علیرضا، منصوری سید محمد، سپاه امیری محمدرضا. محاسبه صلبیت پیچشی معادل برای مقاطع جدار نازک تک سلولی و چند سلولی از جنس مواد مرکب چندلایه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :229-238

1- مهندسی هوافضا، دانشگاه تهران، تهران
2- هیئت علمی دانشگاه تهران
3- دانشیار، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، گروه مهندسی هوافضا
4- کارشناسی ارشد، مهندسی هوافضا، دانشگاه تهران، تهران
5- کارشناسی ارشد، مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران
در این مقاله با ارائه شیوه‌ی نوین حل تحلیلی و ایراد فرضیات مناسب به محاسبه عبارات سفتی و به دنبال آن صلبیت پیچشی (و مدول برشی) معادل در مقاطع جدار نازک تک سلولی و چند سلولی کامپوزیتی با شکل مقطع معین پرداخته می‌شود و نتایج محاسبات در قالب کدهایی برای محاسبه سریع این پارامترها ارائه می‌گردد. در استخراج معادلات مورد نیاز، با بکارگیری فرضیات بکار رفته برای تیر اویلر- برنولی ابتدا روابط تنش- کرنش و سپس روابط کرنش- شعاع انحناء استخراج شده و در ادامه با استفاده از رابطه انرژی پتانسیل برای تیرهای الاستیک، پارامترهای سفتی تیر کامپوزیتی مذکور محاسبه می‌شود. در ادامه با بکارگیری پارامترهای سفتی، صلبیت پیچشی معادل برای مقاطع تک سلولی و چند سلولی جدار نازک بیان می‌شود. برای صحت‌سنجی فلسفه ارائه شده و برنامه تهیه شده متناسب با آن نتایج حاصل از کار حاضر با نتایج حاصل از المان محدود مقایسه و نتایج در قالب جدول‌هایی ارائه شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از روش ارائه شده در این مقاله در محاسبه صلبیت پیچشی مقاطع تک سلولی و چند سلولی ساخته شده از مواد مرکب چند لایه به عنوان یک تقریب اولیه و مناسب می‌تواند مورد استفاده قرار گرفته و در روند تحلیل و طراحی سریع مسائل مشابه، به خصوص طراحی سازه های ساخته شده از مواد مرکب در صنعت هوایی بسیار مفید و حائز اهمیت باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/5/24 | پذیرش: 1396/7/12 | انتشار: 1396/8/27