دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 158-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

Derakhshan S, Bagheri M, Abdolahnejad E. Numerical and experimental study of the effects of physical and the geometrical parameters on efficiency of a Micro-Pelton Turbine. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :150-158
درخشان شهرام، باقری محمد، عبداله نژاد احسان. بررسی عددی و تجربی تاثیر پارامترهای فیزیکی و هندسی بر بازده میکرو توربین آبی پلتون. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :150-158

1- علم و صنعت ایران
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
در مطالعه پیش¬رو میکرو توربین آبی پلتونی با ابعاد بسیارکوچک مورد بررسی قرار گرفته است. این میکرو توربین برای توان 15 کیلو وات طراحی و ساخته شد و در استان خراسان رضوی مورد بهره¬برداری قرار گرفت. برای تحلیل و بررسی کارایی و تاثیر پارامتر¬های فیزیکی و هندسی، جریان عبوری از توربین با استفاده از نرم¬افزار تجاری Ansys CFX 13 شبیه¬سازی و نتایج حاصل از شبیه¬سازی در نقطه کاری با نتایج تجربی مقایسه و اعتبار سنجی گردید. با توجه به پیچیدگی شبیه¬سازی، حجم زیاد محاسبات و همچنین متناوب بودن، به¬جای شبیه¬سازی کل توربین قسمتی از آن که شامل تعدادی از بشقابک¬ها می¬باشد، شبیه¬سازی شد. جریان به صورت سه بعدی و گذرا شبیه¬سازی شده و مدل توربولاتی SST به¬کار رفته است. برای مدل¬کردن جریان دو فاز از مدل همگن سطح آزاد استاندارد استفاده شده است.در قسمت نتایج اثر مقدار دور بر روی بازده مورد بررسی قرار گرفت.همچنین تاثیر پارامترهای فیزیکی: دبی¬، ارتفاع و پارامترهای هندسی: فاصله نازل تا محور بشقابک¬ها، تعداد بشقابک با حفظ قطر گام و اندازه بشقابک، تعداد بشقابک با حفظ قطر گام و تغییر اندازه بشقابک و تعداد بشقابک با تغییر قطر گام و حفظ اندازه بشقابک بر روی عمل¬کرد، برای میکرو توربین مورد نظر بررسی گردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی|دینامیک سیالات محاسباتی|ماشینهای سیالاتی
دریافت: 1392/8/1 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1393/2/3