دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 80-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassanzadehtalouki M, Shakeri M. Measuring, Cross-Sectional Profiling and Geometrical Modeling of the Pipe by an Application Programming Interface. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :72-80
حسن زاده تلوکی محمد رضا، شاکری محسن. اندازه‎گیری، تعیین پروفیل‎ سطح مقطع و مدل‎سازی هندسی لوله به کمک رابط برنامه‌نویسی کاربردی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :72-80

1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استاد دانشکده مهندسی مکانیک-دانشگاه صنعتی بابل
امروزه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، شبکه‎های خطوط انتقال فاضلاب، نصب شده و یا در حال نصب است. در حال حاضر منابع اصلی جمع‎آوری اطلاعات از وضعیت لوله‎های فاضلاب، استفاده از دوربین‎های CCTV و تخمین عمر لوله‎ها است که اطلاعاتی قطعی ارائه نمی‎کنند. مدیریت بر تاسیسات فاضلاب نیازمند داشتن اطلاعات مطمئن از وضعیت تجهیزات است. لذا ضروری است تا اطلاعات مطمئن به‌صورت کمی و هندسی از وضعیت آن‎ها پس از نصب و حین خدمت‎رسانی، وجود داشته باشد. اندازه‎گیری میزان گرفتگی خطوط لوله‎های فاضلاب همواره کار مشکلی بوده است. از دهه 1990 تاکنون اقدامات مختلفی برای بهبود و کاربرد تکنیک‎های مختلف اندازه‎گیری گرفتگی لوله صورت گرفته است ولی اکثر آن‎ها به مرحله کاربردی، واقعی و فراگیر نرسیدند. تعیین پروفیل‎ یک روش جدید در این ارتباط است. تکنیک جدیدی که در این مقاله ارائه شده است با هدف اندازه‌گیری سطح مقطع و به‎دست آوردن پروفیل مقطع لوله‎ها است. این تکنیک شامل دو سنسور مادون‌قرمز و یک سرووموتور است که بر یک مکانیزم ابزار اندازه‎گیری متصل می‏باشد. مجموعه در داخل یک لوله فاضلاب قرار می‎گیرد و مختصات نقاط مقطع لوله را اندازه‎گیری می‏کند. اطلاعات خام اندازه‎گیری شده به‌وسیله سرووموتور و سنسورها، به خارج لوله انتقال‌یافته و پس از پردازش، در قالب فایلی متنی ذخیره می‌شود. با استفاده از بسته نرم‌افزاری توسعه یافته و پیشنهادی در محیط نرم‎افزار سالیدورکز، اطلاعات ذخیره‌شده، به‌صورت پروفیل دوبعدی سطح مقطع لوله، رسم و در ادامه آن مدل سه‎بعدی لوله تحت بازرسی در دسترس خواهد بود و پارامترهای مختلف لوله در هر مقطع دلخواه قابل‌اندازه‌گیری است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق
دریافت: 1394/6/16 | پذیرش: 1394/9/8 | انتشار: 1395/9/29