دوره 20، شماره 6 - ( خرداد 1399 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 1485-1475 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikmehr M, Kalantar V, Sefid M. Thermal Performance of Hydrophobic Vapor Chamber and the Influence of Different Parameters on It. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (6) :1475-1485
نیک‌مهر مسعود، کلانتر ولی، سفید محمد. عملکرد حرارتی محفظه بخار آبگریزشده و تاثیر عوامل مختلف بر آن. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (6) :1475-1485

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران ، vkalantar@yazd.ac.ir
استفاده از محفظه‌های بخار راه‌کاری مفید برای کنترل دمای قطعات الکترونیکی است. در این تحقیق، دو محفظه بخار با ابعاد یکسان مورد آزمایش قرار گرفته است. بخش چگالش یکی از آنها آبگریزشده و دومی به‌صورت ساده و بدون عملیات آبگریزنمودن باقی مانده است. در این پژوهش با توجه به تاثیر خاصیت آبگریزی بخش چگالش محفظه بخار، تاثیر عایق‌نمودن سطح پیرامونی در هر دو محفظه بخار و تاثیر سایر پارامترهای مختلف، شامل زاویه محفظه بخار با افق، حرارت‌های مختلف تولیدشده توسط منبع حرارتی (برد مدار چاپی)، تغییر شکل هندسی منبع حرارتی در مساحت ثابت و همچنین تغییر محل نصب منبع حرارتی در کف تبخیرکننده، بر عملکرد حرارتی محفظه بخار، به‌عنوان کاری تجربی، بررسی و با محفظه بخار ساده مقایسه شده است. تاثیر قرارگرفتن منبع حرارتی در تمام کف بخش تبخیر، با افزایش‌دادن مساحت آن نیز در هر دو محفظه بخار مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که آبگریزنمودن و افزایش میزان حرارت، در مجموع و در اکثر حالات آزمایش باعث کاهش مقاومت حرارتی محفظه بخار شده است. همچنین عملکرد حرارتی محفظه بخار با نصب برد مدار چاپی در تمامی کف تبخیرکننده بهبود یافته است و به سایر پارامترهای بررسی‌شده در این تحقیق وابسته است. همچنین عایق‌نمودن سطح جانبی در محفظه بخار ساده باعث افزایش مقاومت حرارتی و در محفظه بخار دارای بخش چگالش آبگریز باعث کاهش مقاومت حرارتی شده‌است.
متن کامل [PDF 1220 kb]   (1978 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1398/7/30 | پذیرش: 1398/10/2 | انتشار: 1399/3/31