دوره 20، شماره 9 - ( شهریور 1399 )                   جلد 20 شماره 9 صفحات 2341-2331 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Soleymani M, Mirzadeh S. Multi-Objective Optimization of Operating Parameters in Tumbling Mill with Neuro-Fuzzy Network. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (9) :2331-2341
محمدی‌سلیمانی مسلم، میرزاده سمیه. بهینه‌سازی چند هدفه عملکرد آسیای گردان با استفاده از شبکه عصبی- فازی. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (9) :2331-2341

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، بندرعباس، ایران ، mmsoleymani@pnu.ac.ir
2- گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
با توجه به اهمیت آسیاهای گردان در صنایع و کارخانه‌های فرآوری و عدم وجود یک مدل قابل قبول برای شناسایی و پیش‌بینی عملکرد آنها، بهینه‌سازی این سیستم‌های پیچیده، غیرخطی و بزرگ ضروری است. در این مقاله بهینه‌سازی چند هدفه آسیای گردان بررسی شده است. به‌منظور بررسی پارامترهای عملیاتی آسیا مانند سرعت، شارژ گلوله، غلظت و حجم دوغاب بر فرآیند خردایش، سایش لاینرها و توان‌کشی می‌توان به شبیه‌سازی، مدل‌سازی و ساخت یک مدل آزمایشگاهی با ابعاد کوچک‌تر از آسیای واقعی پرداخت. برای این منظور از آسیای آزمایشگاهی به قطر یک و طول ۵/۰متر استفاده شد. خوراک ورودی آسیا، دوغابی از سنگ معدن مس با ابعاد کمتر از یک‌اینچ است. آزمایش‌ها در سرعت‌های بین ۶۵ تا ۸۵% سرعت بحرانی، برای شارژهای گلوله ۱۰ تا ۳۰% حجم آسیا، دوغاب‌هایی با ۴۰ تا ۸۰% جامد و حجم پرشدگی دوغاب بین ۰/۵ تا ۲/۵ برابر حجم مفید گلوله‌ها، انجام گرفته است. در این مقاله داده‌های حاصل از آزمایش‌ها برای ایجاد قواعد فازی و ویرایش این قواعد به کمک شبکه‌های عصبی به‌کار گرفته شده است تا به‌عنوان تابع هزینه در الگوریتم تکاملی چند هدفه استفاده شود. نتایج نهایی به‌صورت نقاط غیرمغلوب پارتو استخراج شده و به کمک دیاگرام‌های سطح، محدوده بهترین مقدار به‌دست آمد. به‌صورت کلی در سرعتی بین ۷۰ تا ۸۰% سرعت بحرانی، شارژ گلوله‌ای بین ۱۵ تا ۲۰% حجم آسیا، دوغابی با غلظت ۶۰ تا ۷۰% جامد و حجم دوغاب بین یک تا ۱/۵ برابر حجم مفید گلوله، خردایش بهینه در آسیا اتفاق می‌افتد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: طرح‌ریزی فرآیند
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/4/25 | انتشار: 1399/6/30