دوره 20، شماره 10 - ( مهر 1399 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 2581-2571 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalili M, Bakhshi Jooybari M, Gorji H. Experimental Investigation of the Electroplastic Effect on the Deep Drawing Process of Al5052 Square Cups. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (10) :2571-2581
خلیلی مهدی، بخشی‌جویباری محمد، گرجی حمید. بررسی تجربی اثر الکتروپلاستیک در فرآیند کشش عمیق قطعات مربعی آلومینیوم AA5052. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (10) :2571-2581

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران ، hamidgorji@nit.ac.ir
نتایج پژوهش‌های ﺻﻮرت‌ﮔﺮﻓﺘﻪ از سوی محققان ﻧﺸﺎن داده است ﮐﻪ اﻋﻤﺎل ﺟﺮیﺎن اﻟﮑﺘﺮیﮑﯽ ﺑﻪ ﻓﻠﺰ در ﺣﯿﻦ تغییر شکل ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ منجر ﺑﻪ کاهش نیروی مورد نیاز تغییر شکل و نیز ﺑﻬﺒﻮد ﺷﮑﻞﭘﺬیﺮی ﻣﺎده شود. این روش، موسوم به شکل‌دهی به‌کمک الکتریسیته است و در فرآیندهای مختلف شکل‌دهی استفاده می‌شود. در ایﻦ مقاله، ﺷﮑﻞدﻫﯽ ﻗﻄﻌﺎت مربعی ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از فرآیند ﮐﺸﺶ ﻋﻤﯿﻖ به‌کمک الکتریسیته ﺑﻪ‌ﺻﻮرت ﺗﺠﺮﺑﯽ ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار ﮔﺮفت و تأثیر ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻓﺮآیﻨﺪی شامل مقدار ﺟﺮیﺎن، فرکانس ﭘﺎﻟﺲ و شکل موج پالس (سینوسی و مربعی) ﺑﺮ نیروی‌ شکل‌دهی، ﺗﻮزیﻊ ﺿﺨﺎﻣﺖ و عمق کشش بررسی شده است. در این راستا، پس از طراحی و ساخت قالب و شکل‌دهی قطعه مربعی، نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌ها با نتایج آزمایشگاهی فرآیند کشش عمیق سنتی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داده است که افزایش مقدار جریان، منجر به کاهش حداکثر مقدار نازک‌شدگی و نیرو در فرآیند کشش عمیق قطعات شکل‌داده‌شده می‌شود. به‌علاوه، مشخص شد که در فرکانس بیشتر، نیروی شکل‌دهی کاهش قابل توجهی یافته و توزیع ضخامت یکنواخت‌تر می‌شود. از مقایسه دو شکل موج نیز مشاهده شد که شکل موج سینوسی اثر نسبتاً بیشتری بر کاهش نیرو و مقدار نازک‌شدگی و اثر قابل ملاحظه‌ای بر عمق کشش دارد.
متن کامل [PDF 1438 kb]   (1931 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی ورق‌های فلزی
دریافت: 1399/3/26 | پذیرش: 1399/6/3 | انتشار: 1399/7/20