Ahmadian S A, Taheri M, Modabberifar M, Jabbari A. Analytical and Experimental Study of Blank Optimal Shape in the Deep Drawing Process of Rectangular Parts Using Sheet Flow Equations. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (7) :453-468
URL:
http://mme.modares.ac.ir/article-15-50324-fa.html
احمدیان سیدامیر، طاهری معین، مدبری فر مهدی، جباری علی. مطالعه تحلیلی و تجربی شکل بهینه بلانک در فرآیند کشش عمیق قطعات مستطیل شکل با استفاده از معادلات جریان ورق. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (7) :453-468
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-50324-fa.html
1- دانشگاه اراک
2- دانشگاه اراک ، m-modabberifar@araku.ac.ir
چکیده: (1926 مشاهده)
کشش عمیق، یکی از فرآیندهای شکلدهی ورق محسوب میشود، که در آن یک ورق فلزی با عملیات مکانیکی، به شکل مطلوب میرسد. یکی از مهمترین مسائل در کشش عمیق، طراحی بهینهی بلانک اولیه است که از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله هدف اصلی، طراحی بلانک اولیهی بهینه (با حداقل دور ریز وکمترین عیوب)، برای کشش عمیق قطعات با مقطع مستطیلی میباشد. برای این هدف، در این پژوهش، یک برنامه به زبان ویژوآلبیسیک در نرمافزار سالیدورک نوشته شده است، که یک قطعهی مستطیلشکل و متغیرهای سرعت پرس، عمق کشش را به عنوان ورودی گرفته و بلانک بهینه را طراحی میکند. همچنین در این برنامه، بلانکهایی با کانتور مستطیل، دایره، هشتضلعی و لوزی به دست آمدهاست؛ به طوری که بر کانتور اولیه مماس باشند. همچنین یک برنامهی مجزا جهت نمایش کانتور بلانکها در زمانهای مختلف نیز نوشته شدهاست. برنامهی طراحی بلانک به دست آمده در این پژوهش، این ویژگی منحصر به فرد را دارا میباشد که برای هر نوع قطعهی مستطیل شکل و با هر ابعاد دلخواهی، با توجه به ابعاد قطعه و عمق کشش، قابلیت طراحی بلانک بهینه را خواهد داشت. برای اطمینان از صحت برنامهی نوشتهشده به زبان ویژوآل بیسیک، نتایج حاصل از برنامه، با انجام کارهای تجربی، مقایسه و صحتسنجی شدهاند. نتایج تجربی اثبات میکنند که بلانکهای بهدستآمده توسط برنامه، از دقت قابل قبولی برخوردار میباشند. در قطعات تولیدی تجربی، همچنین کاهش عیوب مانند گوشوارهای شدن و چروکیدگی در قطعات تولید شده با بلانک بهینه مشاهده شده است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شکلدهی ورقهای فلزی دریافت: 1399/12/1 | پذیرش: 1400/1/17 | انتشار: 1400/4/10