دوره 23، شماره 12 - ( آذر 1402 )                   جلد 23 شماره 12 صفحات 683-673 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farmani S M, Alitavoli M, Babaei H, Haghgoo M. Numerical and experimental investigation of deformation of circular sandwich plates with vertical metal tube core under free blast load. Modares Mechanical Engineering 2023; 23 (12) :673-683
فرمانی سید محمود، علی طاولی مجید، بابایی هاشم، حقگو مجتبی. بررسی عددی و تجربی تغییر شکل صفحات ساندویچی مدور با هسته لوله عمودی فلزی تحت بار انفجار آزاد. مهندسی مکانیک مدرس. 1402; 23 (12) :673-683

1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان ، ghbabaei@guilan.ac.ir
در این تحقیق، تغییر شکل ساندویچ پانل‌های فلزی دایروی با هسته لوله‌ عمودی تحت بار انفجار به صورت عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. رابطه توازن انرژی در اجزاء مختلف سازه دیده شده است. لوله‌های هسته با چیدمان متقاطع و به صورت عمودی با ارتفاع یکسان بین ورق‌های فوقانی و تحتانی سازه ساندویچی تعبیه شده‌اند. میزان انرژی جذب شده توسط هسته‌ها بر حسب موقعیت قرارگیری در سازه، تعداد، و قطرشان تعیین شده است. گروه‌بندی آزمایش‌ها برای انجام این تحقیق بر حسب ضخامت ورق 2/1 و 2 میلیمتر و با هسته­های آلومینیومی  به قطرهای 12 و 16 میلیمتر صورت گرفته است. شبیه­سازی عددی به صورت انفجار آزاد و با تعریف تابع فشار به روش کانوپ در نرم­افزار آباکوس انجام شده است. به منظور صحت­سنجی نتایج عددی، آزمایش تجربی با ساخت سازه ساندویچی انجام شده است. در هر دو روش، حداکثر جابجایی عرضی سازه در مرکز آن و جابجایی بر حسب فاصله از مرکز سازه، در محل‌های قرارگیری هسته‌ها اندازه‌گیری شده است. افزایش تعداد لوله‌های هسته سازه، حداکثر خیز در رویه فوقانی را کاهش داد و جابجایی عرضی ورق تحتانی را کمتر کرد. سازه‌هایی با تعداد هسته و ضخامت ورق کمتر، جذب انرژی بیشتری از خود نشان دادند. میانگین اختلاف بین نتایج روش‌های عددی و تجربی تقریباً 11 درصد بود.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1402/3/23 | پذیرش: 1402/10/26 | انتشار: 1402/9/10